keskiviikko 13. tammikuuta 2021

 

SEURAKUNNAN YLÖSOTTO


Jeesuksen toinen tulemus.

Ensin Hän tulee tempaamaan seurakunnan Isän luokse, ja muutamia vuosia tästä eteenpäin Hän tulee Öljymäelle Israelin jäännöksen huutaessa Messiasta apuun.

Seurakunnan lähtö tapahtuu ennen Jumalan vihan aikaa eli Jaakobin ahdistusta ja tulo Öljymäelle tämän vihan jälkeen.

Tämä oli opetuksessa ennen aivan selvää, mutta tänään....?

Mauri Viksten, Paavo Tynni ym...


KAKSI ERILAISTA TAPAHTUMAA

Seurakunnan ylösotto – tempaus - tapahtuu yllätyksenä (pian). Tätä tapahtumaa seurakunta on odottanut helluntaista lähtien, koska Jeesus kehoitti valvomaan ja odottamaan. Seurakunnan aika alkoi helluntaina ja päättyy tempaukseen.

Luuk.21:36 Valvokaa siis joka aika ja rukoilkaa, että saisitte voimaa paetaksenne tätä kaikkea, mikä tuleva on, ja seisoaksenne Ihmisen Pojan edessä."

Jeesus puhui maailmaa kohtaavista tuomioista. Tähän viittaa myös seuraava raamatunkohta. On huomioitava tässä, kenelle Pyhän Hengen innoittamana Paavali puhuu, TE tai HE.

1Tess.5:1-9 Mutta aikakausista ja määrähetkistä ei teille, veljet, ole tarvis kirjoittaa; sillä itse te varsin hyvin tiedätte, että Herran päivä tulee niinkuin varas yöllä. Kun he sanovat: "Nyt on rauha, ei hätää mitään", silloin yllättää heidät yhtäkkiä turmio, niinkuin synnytyskipu raskaan vaimon, eivätkä he pääse pakoon.  Mutta te, veljet, ette ole pimeydessä, niin että se päivä voisi yllättää teidät niinkuin varas;  sillä kaikki te olette valkeuden lapsia ja päivän lapsia; me emme ole yön emmekä pimeyden lapsia. Älkäämme siis nukkuko niinkuin muut, vaan valvokaamme ja olkaamme raittiit. Sillä ne, jotka nukkuvat, ne yöllä nukkuvat, ja jotka juovat itsensä juovuksiin, ne yöllä juovuksissa ovat.  Mutta me, jotka olemme päivän lapsia, olkaamme raittiit, ja olkoon pukunamme uskon ja rakkauden haarniska ja kypärinämme pelastuksen toivo. Sillä ei Jumala ole määrännyt meitä vihaan, vaan saamaan pelastuksen Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta

Jeesus hakee seurakuntansa Isän kotiin (suojaan)

Joh.14:1- 3 "Älköön teidän sydämenne olko murheellinen. Uskokaa Jumalaan, ja uskokaa minuun.  Minun Isäni kodissa on monta asuinsijaa. Jos ei niin olisi, sanoisinko minä teille, että minä menen valmistamaan teille sijaa? Ja vaikka minä menen valmistamaan teille sijaa, tulen minä takaisin ja otan teidät tyköni, että tekin olisitte siellä, missä minä olen

  • meidät Jeesus hakee Isän kotiin, siellä Jeesus on valmistamassa meille sijaa.

    Jes.26:20 Mene (tule), kansani, kammioihisi ja sulje ovet jälkeesi, lymyä hetkinen, kunnes viha on ohitse mennyt.

Jes.57:1-2 Vanhurskas hukkuu (katoaa), eikä kukaan pane sitä sydämelleen, hurskaat miehet otetaan pois kenenkään siitä välittämättä, sillä vanhurskas otetaan pois pahuutta näkemästä. Hän menee rauhaan: jotka vakaasti vaeltavat, he saavat levätä kammioissansa.

1Tess.5:9 Sillä ei Jumala ole määrännyt meitä vihaan, vaan saamaan pelastuksen Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta

Ilm.3:10 Koska sinä olet ottanut minun kärsivällisyyteni sanasta vaarin, niin minä myös otan sinusta vaarin ja pelastan sinut koetuksen hetkestä, joka on tuleva yli koko maanpiirin koettelemaan niitä, jotka maan päällä asuvat.


JEESUS TULEE TEMPAAMAAN SEURAKUNTANSA PILVIIN (HÄN EI TULE MAAHAN ASTI TÄSSÄ VAIHEESSA), JA ME KOHTAAMME HÄNET SIELLÄ

1Tess.4: 16-18 Sillä itse Herra on tuleva alas taivaasta käskyhuudon, ylienkelin äänen ja Jumalan pasunan kuuluessa, ja Kristuksessa kuolleet nousevat ylös ensin;  sitten meidät, jotka olemme elossa, jotka olemme jääneet tänne, temmataan yhdessä heidän kanssaan pilvissä Herraa vastaan yläilmoihin; ja niin me saamme aina olla Herran kanssa. Niin lohduttakaa siis toisianne näillä sanoilla.

Tämä Herramme tuleminen tapahtuu  yllättäen...

Matt.24:37-41 Sillä niinkuin oli Nooan päivinä, niin on Ihmisen Pojan tulemus oleva.  Sillä niinkuin ihmiset olivat niinä päivinä ennen vedenpaisumusta: söivät ja joivat, naivat ja naittivat, aina siihen päivään asti, jona Nooa meni arkkiin,  eivätkä tienneet, ennenkuin vedenpaisumus tuli ja vei heidät kaikki; niin on myös Ihmisen Pojan tulemus oleva. Silloin on kaksi miestä pellolla; toinen korjataan talteen (Biblia; ylös otetaan), ja toinen jätetään.  Kaksi naista on jauhamassa käsikivillä; toinen korjataan talteen, ja toinen jätetään

Minne otetaan? Sinne mistä Jeesus puhui

(Joh.14:1-3) ISÄN LUOKSE, MINNE JEESUS ON VALMISTANUT MEILLE SIJAN - suojakammioon vihan ajaksi!


KETKÄ OVAT MUKANA TEMPAUKSESSA?

Ef.1:13-14 Hänessä on teihinkin, sittenkuin olitte kuulleet totuuden sanan, pelastuksenne evankeliumin, uskoviksi tultuanne pantu luvatun Pyhän Hengen sinetti, sen, joka on meidän perintömme vakuutena, hänen omaisuutensa lunastamiseksi - hänen kirkkautensa kiitokseksi.

Ef.4:30 Älkääkä saattako murheelliseksi Jumalan Pyhää Henkeä, joka on teille annettu sinetiksi lunastuksen päivään saakka

Room.8:9 Mutta te ette ole lihan vallassa, vaan Hengen, jos kerran Jumalan Henki teissä asuu. Mutta jolla ei ole Kristuksen Henkeä, se ei ole hänen omansa.

Pyhä Henki meissä on sinetti, ja se saadaan uudestisyntymisessä. Synnytään Hengestä.


TOISENLAINEN TULEMUS – JEESUKSEN TULO ÖLJYMÄELLE (Jeesus astuu alas)

Maailman tilanne on silloin hyvin kaoottinen. Jumalan vihan aika on kohdannut maailmaa sen synnin tähden.

Ellei niitä päiviä lyhennettäisi, ihmiskunta kuolisi sukupuuttoon.

Matt. 24: 21-22 Sillä silloin on oleva suuri ahdistus, jonka kaltaista ei ole ollut maailman alusta hamaan tähän asti eikä milloinkaan tule. Ja ellei niitä päiviä olisi lyhennetty, ei mikään liha pelastuisi; mutta valittujen tähden ne päivät lyhennetään.

Ilm.1:7 Katso, hän tulee pilvissä, ja kaikki silmät saavat nähdä hänet, niidenkin, jotka hänet lävistivät, ja kaikki maan sukukunnat vaikeroitsevat hänen tullessansa. Totisesti, amen.

Me lähdemme Jeesuksen kanssa ”kammioistamme” ja tulemme tänne.

Ilm.19:11-14 Ja minä näin taivaan auenneena. Ja katso: valkoinen hevonen, ja sen selässä istuvan nimi on Uskollinen ja Totinen, ja hän tuomitsee ja sotii vanhurskaudessa. Ja hänen silmänsä olivat niinkuin tulen liekit, ja hänen päässään oli monta kruunua, ja hänellä oli kirjoitettuna nimi, jota ei tiedä kukaan muu kuin hän itse,  ja hänellä oli yllään vereen kastettu vaippa, ja nimi, jolla häntä kutsutaan, on Jumalan Sana. Ja häntä seurasivat ratsastaen valkoisilla hevosilla taivaan sotajoukot, puettuina valkeaan ja puhtaaseen pellavavaatteeseen.

Pellavavaatteisiin puettu joukko on ylöstemmattu Morsian.

Sak.14:1-4 Katso, Herran päivä on tuleva, ja sinun saaliisi jaetaan sinun keskelläsi. Minä kokoan kaikki pakanat sotaan Jerusalemia vastaan. Kaupunki valloitetaan, talot ryöstetään, naiset raiskataan, ja puoli kaupunkia lähtee pakkosiirtolaisuuteen, mutta jäljelle jäävää kansaa ei hävitetä kaupungista. Ja Herra on lähtevä liikkeelle ja sotiva näitä pakanoita vastaan, niinkuin sotimispäivänänsä, taistelun päivänä.  Hänen jalkansa seisovat sinä päivänä Öljymäellä, joka on Jerusalemin edustalla itää kohti. Ja Öljymäki halkeaa kahtia idästä länteen hyvin suureksi laaksoksi: toinen puoli mäkeä siirtyy pohjoiseen ja toinen puoli etelään päin.

Israelin jäännös ottaa tällöin vastaan oman Messiaansa – he tunnistavat Hänet siksi, jonka he ristiinnaulitsivat.


NÄIDEN KAHDEN TULEMUKSEN VÄLIIN SIJOITTUU VAIKEA AIKA – JAAKOBIN AHDISTUS ELI VIHAN AIKA – ANTIKRISTUKSEN AIKA.

Jeesus on vapauttanut uskovaiset tästä tuomion ajasta, joka kohtaa maailmaa synnin tähden. Tämän tähden Jeesus kehoittaa rukoilemaan ja valvomaan, ettei meidän tarvitse jäädä Jumalan vihan aikaan. Luuk.21:36.

TÄMÄ NYT ELETTÄVÄ LOPUN AIKA ON KAPINALLISTA AIKAA, JA ON SURULLISTA, ETTÄ MONET KADOTTAVAT ÖLJYN ASTIOISTAAN – rakastuessaan tähän maailmaan.


MITÄ ON ENSIRAKKAUS?

Ilm.2: 1-5 "Efeson seurakunnan enkelille kirjoita: 'Näin sanoo hän, joka pitää niitä seitsemää tähteä oikeassa kädessään, hän, joka käyskelee niiden seitsemän kultaisen lampunjalan keskellä: Minä tiedän sinun tekosi ja vaivannäkösi ja kärsivällisyytesi, ja ettet voi pahoja sietää; sinä olet koetellut niitä, jotka sanovat itseänsä apostoleiksi, eivätkä ole, ja olet havainnut heidät valhettelijoiksi; ja sinulla on kärsivällisyyttä, ja paljon sinä olet saanut kantaa minun nimeni tähden, etkä ole uupunut.  Mutta se minulla on sinua vastaan, että olet hyljännyt ensimmäisen rakkautesi. Muista siis, mistä olet langennut, ja tee parannus, ja tee niitä ensimmäisiä tekoja; mutta jos et, niin minä tulen sinun tykösi ja työnnän sinun lampunjalkasi pois paikaltaan, ellet tee parannusta.

Miksi Jeesus nuhtelee näin ahkeraa seurakuntaa?

Heiltä puuttui jotain hyvin olennaista, jota Jeesus nimittää ensirakkaudeksi. Sitä ei enää ollut Efeson seurakunnalla! He eivät odottaneet Jeesuksen paluuta noutamaan seurakuntaansa!

Paavali ylistää Tessalonikan seurakuntaa ja mainitsee kaksi syytä siihen.

1Tess.1:2-3 Me kiitämme Jumalaa aina kaikkien teidän tähtenne, mainiten teitä rukouksissamme, sillä lakkaamatta  me Jumalamme ja Isämme edessä muistamme teidän työtänne uskossa ja vaivannäköänne rakkaudessa ja kärsivällisyyttänne toivossa Herraamme Jeesukseen Kristukseen

9-10

Sillä itse he kertovat meistä, millainen meidän tulomme teidän tykönne oli ja kuinka te epäjumalista käännyitte Jumalan tykö, palvelemaan elävää ja totista Jumalaa ja odottamaan taivaista hänen Poikaansa, jonka hän on herättänyt kuolleista, Jeesusta, joka pelastaa meidät tulevasta vihasta.

Efeson seurakunta ei enää odottanut rakastettuaan!!! Tessalonikan seurakunta palveli ja odotti!!!


TÄMÄ ON AIKAMME ONGELMA SEURAKUNNISSA!!!

2Piet.3: 3-7 Ja ennen kaikkea tietäkää se, että viimeisinä päivinä tulee pilkkapuheinensa pilkkaajia, jotka vaeltavat omien himojensa mukaan  ja sanovat: "Missä on lupaus hänen tulemuksestansa? Sillä onhan siitä asti, kuin isät nukkuivat pois, kaikki pysynyt, niinkuin se on ollut luomakunnan alusta." Sillä tietensä he eivät ole tietävinään, että taivaat ja samoin maa, vedestä ja veden kautta rakennettu, olivat ikivanhastaan olemassa Jumalan sanan voimasta ja että niiden kautta silloinen maailma hukkui vedenpaisumukseen.  Mutta nykyiset taivaat ja maa ovat samalla sanalla talletetut tulelle, säästetyt jumalattomain ihmisten tuomion ja kadotuksen päivään.

Virheitä on tehty, kun on julistettu Jeesuksen tulemuksen tarkkaa ajankohtaa (päivää ja hetkeä ei tiedä kukaan), mutta se ei saa olla esteenä valvomiseen ja odottamiseen. Jeesus olkoon meille niin rakas, että odotamme Häntä.

Heb.9:27-29 Ja samoinkuin ihmisille on määrätty, että heidän kerran on kuoleminen, mutta senjälkeen tulee tuomio, samoin Kristuskin, kerran uhrattuna ottaakseen pois monien synnit, on toistamiseen ilman syntiä ilmestyvä pelastukseksi niille, jotka häntä odottavat.

He, jotka ovat kuolleet tempausta odottaen, ovat hyvässä asemassa!

1Tess.4:13-16 Mutta me emme tahdo pitää teitä, veljet, tietämättöminä siitä, kuinka poisnukkuneiden on, ettette murehtisi niinkuin muut, joilla ei toivoa ole. Sillä jos uskomme, että Jeesus on kuollut ja noussut ylös, niin samoin on Jumala Jeesuksen kautta myös tuova poisnukkuneet esiin yhdessä hänen kanssaan. Sillä sen me sanomme teille Herran sanana, että me, jotka olemme elossa, jotka jäämme tänne Herran tulemukseen, emme suinkaan ehdi ennen niitä, jotka ovat nukkuneet. Sillä itse Herra on tuleva alas taivaasta käskyhuudon, ylienkelin äänen ja Jumalan pasunan kuuluessa, ja Kristuksessa kuolleet nousevat ylös ensin


1Kor.15:50-53 Mutta tämän minä sanon, veljet, 

ettei liha ja veri voi periä Jumalan valtakuntaa, 

eikä katoavaisuus peri katoamattomuutta. Katso, 

minä sanon teille salaisuuden: emme kaikki 

kuolemaan nuku, mutta kaikki me muutumme,

 yhtäkkiä, silmänräpäyksessä, viimeisen 

pasunan soidessa; sillä pasuna soi, ja

kuolleet nousevat katoamattomina, ja me 

muutumme. Sillä tämän katoavaisen pitää 

pukeutuman katoamattomuuteen, ja tämän 

kuolevaisen pitää pukeutuman

kuolemattomuuteen.
Raijan todistus