maanantai 14. helmikuuta 2022

 

SEURAKUNTA-AJAN LOPPU JA MAAILMANLOPPU


Kreikan kielen sanat ”AION” JA ”TELOS” on käännetty suomalaisessa Raamatussa samalla sanalla, mutta ne ovat kaksi eri sanaa. Näiden sanojen ymmärtäminen on tärkeää valvomisen kannalta.

Jeesuksen tulo seurakunnalleen voi tapahtua minä hetkenä tahansa. On vaarallisen nukuttavaa opetusta, jos sanotaan, että Herra Jeesus ei voi tulla noutamaan ”morsiantaan”, ennenkuin tapahtuu sitä ja sitä. Hänen tulolleen ei ole mitään estettä, ja siksi Jeesus kehottaa valvomaan seuravasti:

(Luuk.21:34-36) Mutta pitäkää vaari itsestänne, ettei teidän sydämiänne raskauta päihtymys ja juoppous eikä elatuksen murheet, niin että se päivä yllättää teidät äkkiarvaamatt niinkuin paula; sillä se on saavuttava kaikki, jotka koko maan päällä asuvat. Valvokaa siis joka aika ja rukoilkaa, että saisitte voimaa paetaksenne tätä kaikkea, mikä tuleva on, ja seisoaksenne Ihmisen Pojan edessä."

ARMON AIKAKAUDEN PÄÄTTYMINEN

Mat. 24:3 Ja kun hän istui Öljymäellä, tulivat opetuslapset erikseen hänen tykönsä ja sanoivat: "Sano meille: milloin se tapahtuu, ja mikä on sinun tulemuksesi ja maailman lopun (aion) merkki?"

Kreikankielinen sana AION” = aika, aikakausi, ajanjakso, pitkä aika, maailmanaika, iäisyys

Jeesus puhuu kahdesta eri ajanjaksosta, tässä armon aikakauden eli seurakunnan (pakanoiden) aikauden täyttymisestä:

KAIKEN PÄÄTTYMINEN – MAAILMANLOPPU

Mat.24:14 Ja tämä valtakunnan evankeliumi pitää saarnattaman kaikessa maailmassa, todistukseksi kaikille kansoille; ja sitten tulee loppu (telos)

Kreikankielinen sana TELOS” = loppu, päätös, päämäärä, päätepiste (vero, tulli)

Tässä on kysymys valtakunnan evankeliumin saattamisesta loppuun. Kysymys: Milloin tämä on suoritettu loppuun?

Tämä viittaa selvästi 1000-vuotiseen valtakuntaan. Jeesus edusti Jumalan valtakuntaa. Jeesuksen maanpäällisen vaelluksen aikana Jumalan valtakunta oli lähellä – Jeesus edusti tätä valtakuntaa vaeltaessaan Israelissa (Mark.1:15). Isä meidän -rukouksessa rukoilemme tämän valtakunnan lopullista tuloa maan päälle. Tällä hetkellä ei Jumalan valtakunta ole vielä täällä, mutta se on pian tulossa. Nyt Jumalan valtakunta on sisällisesti uskovaisissa Pyhän Hengen kautta. Olemme kuitenkin täällä vieraalla maalla – muukalaisina – olemme Taivaan kansalaisina vihollisen hallinta-alueella (Joh.17:14,16).

JAAKOBIN AHDISTUKSEN (joka on myös sama kuin vihan ja suuren ahdistuksen aika) JÄLKEEN JEESUS TULEE ÖLJYMÄELLE, JA ON PAKANAKANSOJEN (kreik.”ethne”) TUOMIO. TÄMÄN JÄLKEENKIN ON MAAILMASSA VIELÄ ALUEITA, JOISSA EI OLE KOSKAAN KUULTU EVANKELIUMIA.

Jes.66:15-16, 18-24 Sillä katso, Herra tulee tulessa, ja hänen vaununsa ovat kuin myrskytuuli; ja hän antaa vihansa purkautua hehkussa ja nuhtelunsa tulenliekeissä. Herra käy tuomiolle kaiken lihan kanssa tulella ja miekallaan; ja Herran surmaamia on oleva paljon. Minä tunnen heidän tekonsa ja ajatuksensa. Aika tulee, että minä kokoan kaikki kansat ja kielet, ja he tulevat ja näkevät minun kunniani. Ja minä teen tunnusteon heidän keskellänsä ja lähetän pakoonpäässeitä heidän joukostansa pakanain tykö Tarsiiseen, Puuliin ja Luudiin, jousenjännittäjäin tykö, Tuubaliin ja Jaavaniin, kaukaisiin merensaariin, jotka eivät ole kuulleet minusta kerrottavan eivätkä nähneet minun kunniaani, ja he ilmoittavat minun kunniani pakanain keskuudessa. Ja he tuovat kaikki teidän veljenne kaikista kansoista uhrilahjana Herralle hevosilla, vaunuilla, kantotuoleilla, muuleilla ja ratsukameleilla minun pyhälle vuorelleni Jerusalemiin, sanoo Herra, niinkuin israelilaiset tuovat ruokauhrin puhtaassa astiassa Herran temppeliin. Ja heitäkin minä otan leeviläisiksi papeiksi, sanoo Herra. Niinkuin uudet taivaat ja uusi maa, jotka minä teen, pysyvät minun kasvojeni edessä, sanoo Herra, niin pysyy teidän siemenenne ja teidän nimenne.
Joka kuukausi uudenkuun päivänä ja joka viikko sapattina tulee kaikki liha kumartaen rukoilemaan minua, sanoo Herra. Ja he käyvät ulos katselemaan niiden miesten ruumiita, jotka ovat luopuneet minusta; sillä heidän matonsa ei kuole, eikä heidän tulensa sammu, ja he ovat kauhistukseksi kaikelle lihalle.

Tässä vaiheessa seurakunta on Jeesuksen mukana ja uskovaiset ovat kirkastetussa, katoamattomassa ruumiissa. Tämä on sama tapahtuma mikä on ilmoitettu Ilm.19 ja Ilm.20:1-6.

Valtakunnan evankeliumia julistetaan vielä 1000-vuotisen valtakunnan aikana tämän Jesajan 66. luvun mukaan. Samoihin aikoihin kootaan lopullisesti kaikki elossa olevat juutalaiset omaan maahansa.

Tähän samaan ajankohtaan viittaa Mat.24:31, Jes.11:12 ja Jes.27:13.

Tämä ei viittaa seurakunnan ylösottoon, joka on tapahtunut monta vuotta aikaisemmin.

VALVOKAA, VALVOKAA…

Mat.24:36-44 Mutta siitä päivästä ja hetkestä ei tiedä kukaan, eivät taivasten enkelit, eikä myöskään Poika, vaan Isä yksin. Sillä niinkuin oli Nooan päivinä, niin on Ihmisen Pojan tulemus oleva. Sillä niinkuin ihmiset olivat niinä päivinä ennen vedenpaisumusta: söivät ja joivat, naivat ja naittivat, aina siihen päivään asti, jona Nooa meni arkkiin, eivätkä tienneet, ennenkuin vedenpaisumus tuli ja vei heidät kaikki; niin on myös Ihmisen Pojan tulemus oleva. Silloin on kaksi miestä pellolla; toinen korjataan talteen, ja toinen jätetään. Kaksi naista on jauhamassa käsikivillä; toinen korjataan talteen, ja toinen jätetään. Valvokaa siis, sillä ette tiedä, minä päivänä teidän Herranne tulee. Mutta se tietäkää: jos perheenisäntä tietäisi, millä yövartiolla varas tulee, totta hän valvoisi, eikä sallisi taloonsa murtauduttavan. Sentähden olkaa tekin valmiit, sillä sinä hetkenä, jona ette luule, Ihmisen Poika tulee.

AAMEN, TULE HERRA JEESUS!Raijan todistus