maanantai 23. maaliskuuta 2015


HERRAN PELKO

Herran pelko eli jumalanpelko on hengellisen elämän ja kasvun elinehto. Se estää uskovaista ajautumasta synnin teille ja luopumukseen.  Elämme ajassa, jolloin jumalanpelko ja Jumalan kunnioitus ovat pohjalukemissa.
William Boothin näky ajastamme:
Armotalouskauden loppuaikoina tapahtuu uskovien keskuudessa suurta luopumusta, ja suurin syy siihen on juuri jumalanpelon katoaminen uskovien keskuudesta. Paavali tuo Pyhän Hengen vaikutuksesta ilmi, millaisia ihmiset ovat viimeisinä päivinä 2Tim.3:1-5” .. heissä on jumalisuuden ulkokuori...”


Kun on jumalanpelko sydämessä, ihminen pelkää ja karttaa syntiä

2Moos. 20:20
Mutta Mooses vastasi kansalle: "Älkää peljätkö, sillä Jumala on tullut koettelemaan teitä, että Herran pelko olisi teidän silmäinne edessä ja ettette syntiä tekisi." 
Paradoksi = kun pelkää Jumalaa, ei tarvitse pelätä Jumalaa.

Job.1:1
Uusin maassa oli mies, jonka nimi oli Job. Tämä mies oli nuhteeton ja rehellinen, pelkäsi Jumalaa ja karttoi pahaa.

Snl.16:6
Laupeudella ja uskollisuudella rikos sovitetaan, ja Herran pelolla paha vältetään.

Snl.8:13
Herran pelko on pahan vihaamista. Kopeutta ja ylpeyttä, pahaa tietä ja kavalaa suuta minä vihaan.

 Kun jumalanpelko katoaa, niin syntiä ei pelätä, saati sitten vihata.


Mikä aiheuttaa jumalanpelon häviämisen aikamme Siionissa?

- mukautuminen tämän maailmanajan mukaan, Room.2:2 Älkää mukautuko tämän maailmanajan mukaan, vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, tutkiaksenne, mikä on Jumalan tahto, mikä hyvää ja otollista ja täydellistä.”
  •     Synti sokaisee hengen silmät Ps.36:2-3 ”Synti sanoo jumalattomalle; minun sydämessäni ei ole Jumalan pelkoa 
hänen silmäinsä edessä.  Sillä se tekee kaiken sileäksi hänen silmissään...”

Seurakunta on kadottanut todistusvoimansa ja puhtautensa mukautumisen myötä.  Voimakas todistus on muuttunut anteeksipyytäväksi kuiskaukseksi.  Varma julistus on muuttunut kohteliaiksi ehdotuksiksi ja suostutteluksi, uskonnollisten neuvojen antamiseksi, uuden mielipiteen esille tuomiseksi.

Julistaja, joka mukautuu maailman ehtoihin, toruu syntisiä niin kuin heikkoluontoinen perheenisä, joka on jo kauan sitten menettänyt käskyvallan perheessään eikä enää edes odota, että häntä toteltaisiin.

Meidät on lähetetty julistamaan ”NÄIN SANOO HERRA”,  ja tämän jälkeen vastuu siirtyy Jumalalle.

Me emme uskovaisina saa vähimmässäkään määrin hyväksyä maailman moraalia.  Meidän tulee varoittaa siitä ja kertoa sellaisen elämän seurauksista, ellei parannusta tapahdu.  – Oma elämämme olkoon todistuksen mukainen!

Tänä päivänä piilee todellinen vaara siinä, että uskovat hyväksyvät maailman arvomaailman.  Monet uskovaiset luulevat, että tämän maailman loisto kuuluu niihin luvallisiin asioihin, joita uskovan kannattaa tavoitella. 1Joh.2:15-17 ” Älkää rakastako maailmaa...”

- Jumalan tunteminen heikkenee.  Luullaan että koko totuus on siinä, että Jumala on ainoastaan rakkaus.  Hän on Pyhä ja vanhurskas tuomari, joka armahtaa niitä, jotka ovat ja pysyvät Kristuksessa. Kristus on Jumalan rakkauden kädenojennus koko ihmiskunnalle. Joh.3:36...


Jumala kuulee sellaisen ihmisen rukoukset, joka Häntä pelkää  

Herramme Jeesus on esikuvamme:

Heb.5:7
Ja lihansa päivinä hän väkevällä huudolla ja kyynelillä uhrasi rukouksia ja anomuksia sille, joka voi hänet kuolemasta pelastaa; ja hänen rukouksensa kuultiin hänen jumalanpelkonsa tähden.

Ps.145:18-20
Herra on lähellä kaikkia, jotka häntä avuksensa huutavat, kaikkia, jotka totuudessa häntä avuksensa huutavat. Hän tekee, mitä häntä pelkääväiset halajavat, hän kuulee heidän huutonsa ja auttaa heitä. Herra varjelee kaikkia, jotka häntä rakastavat, mutta kaikki jumalattomat hän hukuttaa. (vert. Ps.50:14-15)


Onnellinen on se mies, joka Jumalaa pelkää, sitä seuraa siunaus ja monet hyvät lupaukset

Ps.128:1-2
Matkalaulu. Autuas on jokainen, joka pelkää Herraa, joka vaeltaa hänen teillänsä. Sinä saat nauttia kättesi ansion; onnellinen sinä, sinun käy hyvin!

Ps.112:1-2
Halleluja! Autuas se mies, joka Herraa pelkää ja suuresti halajaa hänen käskyjänsä! Hänen jälkeläisensä tulevat voimallisiksi maassa, oikeamielisten suku tulee siunatuksi.


Herran pelko tuo turvan koko perheelle

Snl.14:26-27
Herran pelossa on vahva varmuus ja turva vielä lapsillekin.

Herran pelkoon voidaan opettaa:

Ps.34:12
Tulkaa, lapset, kuulkaa minua: Herran pelkoon minä teidät opetan.

Meidän tulisi opettaa tätä lapsillemme jo kotona.  Näin he voisivat välttyä monilta murheilta ja ennen kaikkea kadotukselta.


Herran pelko suojelee

Ps.31:20-21
Kuinka suuri on sinun hyvyytesi, jonka talletat pelkääväisillesi ja jota osoitat sinuun turvaaville ihmislasten edessä! Sinä peität heidät kasvojesi suojaan ihmisten salavehkeiltä; sinä kätket heidät turvaan kielten riidalta.


Ps.33:18-19
Katso, Herran silmä valvoo niitä, jotka häntä pelkäävät ja panevat toivonsa hänen laupeuteensa, pelastaaksensa heidän sielunsa kuolemasta, elättääksensä heitä nälän aikana.

Ps.34:8-10
Herran enkeli asettuu niiden ympärille, jotka häntä pelkäävät, ja pelastaa heidät. Maistakaa ja katsokaa, kuinka Herra on hyvä. Autuas se mies, joka häneen turvaa! Peljätkää Herraa, te hänen pyhänsä, sillä häntä pelkääväisiltä ei mitään puutu.

Ps.103:11
Sillä niin korkealla kuin taivas on maasta, niin voimallinen on hänen armonsa niitä kohtaan, jotka häntä pelkäävät.


Jumalan armo pysyy niille, jotka Häntä pelkäävät

Ps.103:17-18
Mutta Herran armo pysyy iankaikkisesta iankaikkiseen niille, jotka häntä pelkäävät, ja hänen vanhurskautensa lasten lapsille, niille, jotka pitävät hänen liittonsa ja muistavat hänen käskynsä ja noudattavat niitä.

Ps.118:4
Näin sanokoot ne, jotka Herraa pelkäävät; sillä hänen armonsa pysyy iankaikkisesti.


Kun Jumalaa ylistetään ja kiitetään, pitää ylistäjällä olla Herran pelko  (pyhä hetki)

Ps.111:10
Herran pelko on viisauden alku, hyvä ymmärrys kaikille, jotka sitä noudattavat. Hänen ylistyksensä pysyy iankaikkisesti.

Ps.135:20
Te, Leevin suku, kiittäkää Herraa, te, Herraa pelkääväiset, kiittäkää Herraa.


Pyhää  Jumalaa tulee palvella pelko (kunnioitus) sydämessä

Ps.2:11
Palvelkaa Herraa pelvolla ja iloitkaa vavistuksella.

Ps.25:12-14
Kuka on se mies, joka Herraa pelkää - sen hän neuvoo tielle, joka hänen on valittava. Hänen sielunsa saa nauttia hyvää, ja hänen jälkeläisensä perivät maan. Herran neuvo on tunnettu niille, jotka häntä pelkäävät, ja hän ilmoittaa heille liittonsa.

Ps.34:10
Peljätkää Herraa, te hänen pyhänsä, sillä häntä pelkääväisiltä ei mitään puutu.

Snl.10:27
Herran pelko elinpäiviä jatkaa, mutta jumalattomien vuodet lyhenevät.

Viisaus alkaa Herran pelosta.  Tyhmillä neitsyeillä öljyn puute johtui ymmärryksen puutteesta.  Viisaus ja ymmärrys tulevat Jumalalta.

Kol.1:9-10
Sentähden emme mekään, siitä päivästä alkaen, jona sen kuulimme, ole lakanneet teidän edestänne rukoilemasta ja anomasta, että tulisitte täyteen hänen tahtonsa tuntemista kaikessa hengellisessä viisaudessa ja ymmärtämisessä, vaeltaaksenne Herran edessä arvollisesti, hänelle kaikessa otollisesti, kaikessa hyvässä työssä hedelmää kantaen ja kasvaen Jumalan tuntemisen kautta,

Jumalan pelon katoaminen uskovan elämästä vie hänet kauemmaksi Jumalasta.  Samalla katoaa kunnioitus Hänen sanaansa ja Hänen palvelijoitansa kohtaan, ja tilalle tulee lihan mieli.  Morsian, joka pian lähtee tältä planeetalta, rakastaa Jeesusta, ja rakkaus Jeesukseen on Hänen Sanansa pitämistä rakkaana. Joh.14:21,23,24 ”.. joka minua rakastaa..”

Niillä, jotka pelkäävät Herraa, on arka mieli Jumalan Sanan edessä, ja heille Jumala avaa Sanaansa.  Se käsitys, että seurakunnan on muututtava aikojen mukana, on yksi nykyajan yleisimmistä harhakäsityksistä!  Meidän on opittava, että emme voi käsitellä pyhiä asioista huolimattomasti, kärsimättä siitä vakavia seurauksia.

Jumalalla ei ole mitään sanottavaa pinnalliselle uskovalle.  Jumala puhuu ainoastaan niille, jotka varaavat aikaa kuuntelemiseen ja kunnioittavat Häntä jota haluavat kuulla.  Jumala on valmis uskollisuudessaan vahvistamaan ja täyttämään sanansa niille, jotka kuuntelevat ja tottelevat:

Jes.66:2
Minun käteni on kaikki nämä tehnyt, ja niin ovat kaikki nämä syntyneet, sanoo Herra. Mutta minä katson sen puoleen, joka on nöyrä, jolla on särjetty henki ja arka tunto minun sanani edessä.

Jokainen, joka kieltää Raamatun ilmoituksen lopullisuuden ja jonka mielestä jatkuvalla ilmoituksella on sama arvovalta kuin pyhillä kirjoituksilla, sulkee itsensä valtakunnan ulkopuolelle.  JUMALA TARKOITTAA SITÄ MITÄ HÄN SANOO JA SANOO SEN MITÄ HÄN TARKOITTAA!!!  HÄN VALVOO SANAANSA TOTEUTTAAKSEEN SEN.

Tämä aika on hyvin ”seulovaa” aikaa.  Saatana seuloo seurakuntaa, ja sillä on Jumalalta lupa tehdä niin, koska jyvät erotetaan parhaillaan akanoista ja jyvät viedään aittaan. Herran pelko auttaa näkemään asiat oikein. SE ON HENGELLISTÄ VIISAUTTA.

Snl.9:10
Herran pelko on viisauden alku, ja Pyhimmän tunteminen on ymmärrystä.

Ps.111:10
Herran pelko on viisauden alku, hyvä ymmärrys kaikille, jotka sitä noudattavat. Hänen ylistyksensä pysyy iankaikkisesti.

Job.28:28
Ja ihmiselle hän sanoi: 'Katso, Herran pelko - se on viisautta, ja pahan karttaminen on ymmärrystä.'

Ps.119:130
Kun sinun sanasi avautuvat, niin ne valaisevat ja antavat yksinkertaiselle ymmärrystä.

Jumalalta saa pyytää viisautta, koska Hän on luvannut antaa sitä.  Kun Jumala antaa viisautta,  Herran pelko alkaa vallata sydäntä:

Jaak.1:5
Mutta jos joltakin teistä puuttuu viisautta, anokoon sitä Jumalalta, joka antaa kaikille alttiisti ja soimaamatta, niin se hänelle annetaan.

Raamattu ylistää Herraa pelkäävää vaimoa:

Snl.31: 30-31
Pettävä on sulous, kauneus katoavainen; ylistetty se vaimo, joka Herraa pelkää! Suokaa hänen nauttia kättensä hedelmiä, hänen tekonsa häntä porteissa ylistäkööt.

Paavali opettaa:

2Kor.10-11
Sillä kaikkien meidän pitää ilmestymän Kristuksen tuomioistuimen eteen, että kukin saisi sen mukaan, kuin hän ruumiissa ollessaan on tehnyt, joko hyvää tai pahaa.  Kun siis tiedämme, mitä Herran pelko on, niin me koetamme saada ihmisiä uskomaan, mutta Jumala kyllä meidät tuntee; ja minä toivon, että tekin omissatunnoissanne meidät tunnette.

Apt.5:11
Ja suuri pelko valtasi koko seurakunnan ja kaikki ne, jotka tämän kuulivat.

Syntinen maailma kokee totuuden julistajat ilonpilaajina.  He saavat heidät tuntemaan itsensä syyllisiksi Jumalan edessä – kuten Sanan tehtävä onkin, jotta ihmiset tekisivät parannuksen. Muutamat näin tekevätkin.  Mutta ilmestyskirjasta näemme, miten suurin osa suhtautuu julistukseen:

Ilm.11:3-13 
”.. kahdelle todistajalleni toimeksi säkkipukuihin puettuina profetoida....tappava heidät... maan päällä asuvat iloitsevat heidän kohtalostaan ja riemuitsevat ja lähettävät lahjoja toisilleen; sillä nämä kaksi profeettaa olivat vaivanneet niitä... Niin he nousivat taivaaseen ... tapahtui suuri maanjäristys... peljästyivät ja antoivat taivaan Jumalalle  kunnian.”

Juhani Laukkonen

2 kommenttia:

  1. Hieno blogi täällä ja täynnä Asiaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja kiitos tästä ideasta, paljon vaivattomampaa kuin kotisivun teko😊

      Poista

Raijan todistus