maanantai 23. maaliskuuta 2015



PÄÄN TIETO VAI SYDÄMEN USKO?

Tarkastelun kohteena ovat vain kristinuskoon  ja sydämen uskoon liittyvät asiat (eivät Raamatulle vieraat uskonnot eivätkä harhaopit).

USKONTO ON USKON VIHOLLINEN

Paavali kirjoittaa Korintton seurakunnalle:

2Kor.13:5 Koetelkaa itseänne, oletteko uskossa; tutkikaa itseänne. Vai ettekö tunne itseänne, että Jeesus Kristus on teissä? Ellei, niin ette kestä koetusta.

Saarnaajaseminaarissa Amerikassa puhunut David Ryser lainaa Sam Prascoenin versiota kristinuskon historiasta: Kristinusko alkoi Palestiinasta YHTEYTENÄ, se levisi Kreikkaan ja siitä tuli FILOSOFIA, se levisi Italiaan ja siitä tuli INSTITUUTIO, se levisi Eurooppaan ja siitä tuli KULTTUURI, se tuli Amerikkaan ja siitä tuli LIIKETOIMINTA ELI BISNES, YRITYS.

Milloin teit tahdon ratkaisun (parannuksen)?  Ovatko mielihalut muuttuneet tämän päätöksen jälkeen? Mm. nämä kysymykset kannattaa esittää itselleen.

Kysymys on elämästä tai kuolemasta.  Pelkkä tieto uskonasioista (jopa myötämielisyyskään)  ei pelasta, jos kerran ei ole tapahtunut uudestisyntymistä ylhäältä.  Vain sydämen usko johtaa ihmisen taivaaseen.

Uskonnolliset ihmiset voivat olla ahkeria uskonnon harjoittajia, mutta heiltä puuttuu yhteys Jumalaan.  Sydämen usko on Jumalan antama lahja ja Pyhän Hengen vaikuttama elämä ihmisen hengessä Room.8:16

Raamattu puhuu ihmisistä luonnollisina ihmisinä siinä tapauksessa, jos he eivät ole uudestisyntyneitä:

1Kor.2:14  Mutta luonnollinen ihminen ei ota vastaan sitä, mikä Jumalan Hengen on; sillä se on hänelle hullutus, eikä hän voi sitä ymmärtää, koska se on tutkisteltava hengellisesti.

Hyväkin ihminen ilman Kristuksen Henkeä on ilmavallan hallitsijan (vihollisen)  ”talutusnuorassa”  Ef.2:1-10.

Käännynnäinen on sellainen ihminen, joka on liittynyt jäseneksi johonkin kirkkoon,  seurakuntaan  tai uskonnolliseen järjestöön, ilman että olisi kokenut  uudestisyntymistä.

Matt.23:15  Voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun te kierrätte meret ja mantereet tehdäksenne yhden käännynnäisen; ja kun joku on siksi tullut, niin teette hänestä helvetin lapsen, kahta vertaa pahemman, kuin te itse olette!


SYDÄMEN USKON VAIKUTTAA PYHÄ HENKI

Room:8:9 Mutta te ette ole lihan vallassa, vaan Hengen, jos kerran Jumalan Henki teissä asuu. Mutta jolla ei ole Kristuksen Henkeä, se ei ole hänen omansa.


ONKO USKO RAAMATUN MUKAISTA USKOA?

Joh.7:38 Joka uskoo minuun, hänen sisimmästään on, niinkuin Raamattu sanoo, juokseva elävän veden virrat." (väärä käännös)  Vanhassa Bibliassa on oikea käännös, samoin Aapeli Saarisalon UT:n käännöksessä ja Toivo Koilon käännöksessä.  Oikea käännös kuuluu näin: Joh.7:38 Joka uskoo minun päälleni, niinkuin Raamattu sanoo, hänen kohdustansa pitää vuotaman elämän veden virrat.

King James version:
Joh.7:38 He that believeth on me, as the scripture hath said, out of his belly shall flow rivers of living water.

Riivaajatkin uskovat ja vapisevat mutta eivät voi pelastua Jaak.2:19.   Jeesus nuhteli myös fariseuksia ja kirjanoppineita siitä, että he eivät uskoneet Hänen olevan Jumalan Poika:

Joh.8:24  Sentähden minä sanoin teille, että te kuolette synteihinne; sillä ellette usko minua siksi, joka minä olen, niin te kuolette synteihinne."

Oman äitini uskonnollisuus  muuttui sydämen uskoksi vasta vähän ennen hänen kuolemaansa.  Äiti oli laulanut kirkkokuorossa yli 20 vuotta ja luuli olevansa uudestisyntynyt.  Hän kysyi sitten rukouksessa rehellisesti Jumalalta,  onko hän elävässä uskossa?  Tähän rukoukseen Jumala vastasi siten, että äiti tuli voimakkaaseen synnintuntoon, ja hän teki parannuksen. Äiti uudestisyntyi ylhäältä ja muuttui todella uskonnollisesta ihmisestä uskovaiseksi ihmiseksi Jumalan armosta.


MITEN OSAA EROTTAA USKON USKONNOSTA?

Jeesus antoi tähän hyvän neuvon Matt.7:16 ”Heidän hedelmistään te tunnette heidät..”  Parannuksen soveliaista hedelmistä puhuu Raamattu Matt.3:8.

Uskoon tulleen ihmisen elämä muuttuu.  Juomarista tulee raitis, varkaasta rehellinen, petturista luotettava jne…  Jos julkisyntisen ihmisen elämä ei muutu, vaikka hän väittää uskovansa Jeesukseen, niin hedelmä todistaa, että hän ei ole uudestisyntynyt ylhäältä.  Siivosyntisen elämässä ulospäin näkyvä muutos on pienempi, mutta kyllä muutosta hänessäkin tapahtuu Jaak.2:26.  Usko alkaa muuttamaan ihmistä.  Pelastus on yksin armosta Room.4:2-3.

Kristinuskon nimellä on lukuisia kirkkoja, seurakuntia ja yhdistyksiä. Usein kuuleekin kysymyksen Mikä usko on oikea?     (Eräs alajärveläinen tuttavani kysyi minulta, kun olin uskoon tultuani liittynyt helluntaiseurakuntaan: ”Saako  teidän uskossa polttaa tupakkaa?” Sanoin, että Jumala otti tupakan- ja muut himot pois…) 
                                       
Raamattu ei tunne muuta pelastavaa uskoa kuin USKON JEESUKSEEN Apt.16:31 ”…Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut…”     Raamattu ei tunne muuta tietä pelastukseen kuin Jeesus-tien eikä muuta liittoa kuin Jeesuksen veressä tehdyn liiton:

Luuk.22:20  Samoin myös maljan, aterian jälkeen, ja sanoi: "Tämä malja on uusi liitto minun veressäni, joka teidän edestänne vuodatetaan.

Jumalan Sana (Raamattu) on totuus.  Kaikki on arvosteltava ja tutkittava Jumalan Sanalla.

Ei löydy Raamatusta kasteen liittoa eikä kasteen armoliittoa!  Ihminen ei uudestisynny kasteessa.  Uudestisyntyminen tapahtuu Jumalan Sanan kautta 1Piet.1:23; Jaak.1:18.


MITEN SAADAAN SYDÄMEN USKO?

Jumala  lähestyy ihmistä Pyhän Henkensä kautta.  Aloitteen tekee Jumala.  Evankeliumin julistaminen on meidän tehtävämme, enempää emme voi ihmisen pelastumisen hyväksi tehdä.  Evankeliumin julistamisen jälkeen vastuu jää ihmisen ja Jumalan väliseksi asiaksi.

Joh.6:44,65  Ei kukaan voi tulla minun tyköni, ellei Isä, joka on minut lähettänyt, häntä vedä; ja minä herätän hänet viimeisenä päivänä. Ja hän sanoi: "Sentähden minä olen sanonut teille, ettei kukaan voi tulla minun tyköni, ellei minun Isäni sitä hänelle anna.

(huom: tässä Jeesuksen tarkoittama viimeinen päivä kestää 1000 vuotta, ja uskovaiset herätetään sen alussa ja uskomattomat sen lopussa Ilm.20:6,7)

Me voimme julistaa evankeliumia ja julistaa katuvalle ihmiselle synninpäästön, mutta me emme voi uudestisynnyttää ihmistä elävään uskoon.  Se on yksin Jumalan Pyhän Hengen työ. Pyhä Henki tulee ja vaikuttaa kuin tuuli… Joh.3:8.

Tuuli ei näy , voi vähän kuulua huminaa tai paljonkin, mutta  kyllä  vaikutus näkyy…

Ihmisen syntyminen uudesti ylhäältä on suurin ihme mitä ihmiselle voi tapahtua.

Joh.3:3   Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: joka ei synny uudesti, ylhäältä, se ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa."

Jumala on luvannut antaa tämän ihmeen tapahtua jokaisen ihmisen kohdalla, joka kääntyy Jeesuksen puoleen syntisenä ja pyytää armoa Häneltä vedoten Golgatan uhrityöhön.


IHMISEN OSUUS UUDESTISYNTYMISEEN  ON OTTAA JUMALAN LAHJA VASTAAN, 
USKON KAUTTA

Sydämen ovi avataan Jeesukselle tahdon kautta.  Voidaan sanoa näin: tahdon portin salpa on ihmisen sisäpuolella, ja sitä ei voi kukaan muu avata kuin ihminen itse.

Joh.1:12   Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä.

Herra vaihtuu ”talossa”. Hän alkaa muuttaa järjestystä HYVÄÄN SUUNTAAN..  Sydämen usko on Jumalan lahja Ef.2:8Saviastiaan kätketään suunnaton aarre 2Kor.4:7. 

Room.10:9-10  Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut; sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan.

Pyhä Henki tulee asumaan ihmiseen.  Näin uudestisyntyneestä Jumalan lapsesta tulee Jumalalle asunto – temppeli.  Ja tämä temppeli kuuluu Jumalalle:

1Kor.6:19-20  Vai ettekö tiedä, että teidän ruumiinne on Pyhän Hengen temppeli, joka Henki teissä on ja jonka te olette saaneet Jumalalta, ja ettette ole itsenne omat? Sillä te olette kalliisti ostetut. Kirkastakaa siis Jumala ruumiissanne.

1Tim.2:5  Sillä yksi on Jumala, yksi myös välimies Jumalan ja ihmisten välillä, ihminen Kristus Jeesus,

Raamattu tuntee vain yhden armovälineen (sakramentin) ja se on Jumalan Sana, Raamattu.  Evankeliumi on se sanoma, jolla Jumala lähestyy ihmistä ja tarjoaa pelastusta Jeesuksessa Kristuksessa.

Vapaissa suunnissa ei ole muita tunnustuskirjoja kuin Raamattu, ja sen tähden niissä pelastussanoma tulee kirkkaasti esiin.  Tosin on valitettavaa, että tämä lopun aika on jonkin verran tuonut hapatusta myös näihin.

Tämän tähden on syytä ottaa Paavalin kehotus, tutkia itseään onko uskossa, todella vakavasti – on kysymys siitä, missä vietämme iankaikkisuuden.


TIE PELASTUKSEEN

Apt.2:21 ”…jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu.”

- Jumala lähestyy  ihmistä evankeliumin kautta ja herättelee nukkuvaa (kuollutta) omaatuntoa (= kutsu eli      etsikkoaika).
-   Ihminen kokee synnintunnon (Joh.16:8 ”…hän (Pyhä Henki) näyttää maailmalle todeksi synnin ja vanhurskauden ja tuomion;) 
- Ihminen nöyrtyy, tunnustaa syntisyytensä ja pyytää armahdusta Pyhän Jumalan edessä.  Pyhä Henki kirkastaa Golgatalla kärsivää Jeesusta syntien sovittajana. Syntinen avaa sydämensä vastaanottamaan Jeesuksen … (vapaa tahto = tahdon portti)
  • Jumalan Pyhä Henki tulee asumaan Jeesuksen verellä puhdistettuun sydämeen 


ARMAHDETTUINA KASVAMASSA KRISTUKSEN TUNTEMISEEN

Tiit.2:11-14

Valitettavasti tässä maailmassa ei ole yhtään täydellistä uskovien seurakuntaa.   Jokaisessa kristillisessä seurakunnassa ja kirkossa on uskovaisia yksilöitä, toisissa enemmän, toisissa  vähemmän,  niissä yhteisöissä vähemmän, jotka ovat luoneet oman oppinsa ja näin poikenneet Raamatun ilmoituksesta  (esim. katoliset kirkot).  Pelastus näissä on opillisesti siirretty armovälineille (sakramentit). Tällaisen opin mukaan ihminen olisi armovälineiden kautta taivaskelpoinen.  Tällainen oppi vie ihmisen kadotukseen, jos hän ei itse lue Raamattua ja löydä sieltä Jeesusta ainoaksi välimieheksi Jumalan ja itsensä väille.

Juhani Laukkonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Raijan todistus